מעוררות השראה: לכבוד יום האישה הבינלאומי התנועה הקיבוצית השיקה השבוע משחק זיכרון דיגיטלי, שעושה כבוד לנשים פורצות דרך מהקיבוצים.
2 צפייה בגלריה
משחק זיכרון יוצא דופן
משחק זיכרון יוצא דופן
משחק זיכרון יוצא דופן
(צילום: באדיבות התנועה הקיבוצית)
אז מה באמת הקשר בין זהרה לביטוב, צביה לובטקין ורוני צוקרמן? הראשונה הייתה הטייסת הישראלית הראשונה בחיל האוויר הישראלי, השנייה ממנהיגות מרד גטו ורשה, והשלישית – טייסת הקרב הראשונה בתולדות חיל האוויר וגם נכדתה של השנייה.
העבודה על המשחק הדיגיטלי "הקיבוצניקיות", פרויקט שנוצר לכבוד יום האישה הבינלאומי החל ב-8 במרץ מדי שנה, חשפה את צוות היוצרות והיוצרים שלו לקשרים וחיבורים מפתיעים כמו אלה, בין 48 הנשים שנבחרו להופיע בו. כל הנשים שנבחרו הן נשים שהותירו חותם על מהלך ההיסטוריה של מדינת ישראל, ואוחזות בהישגים יוצאי דופן בתחומי היצירה והתרבות, החברה, החינוך והספורט.
"הקיבוצניקיות" הוא משחק זיכרון דיגיטלי שניתן לשחק באפליקציה וגם להדפיס ולשחק בבית, עם קבוצה או בכיתה. הנשים המופיעות בו, כולן קיבוצניקיות או בנות קיבוץ, נבחרו על ידי צוות בתנועה הקיבוצית ובשיתוף ציבור עם חברות וחברי הקיבוצים, שיכלו להצביע וגם להציע מועמדות נוספות.
קראו גם:
בין הנשים המופיעות במשחק: גיבורות כמו הצנחניות חנה סנש (שדות ים) וחביבה רייק (מענית), הפרטיזניות חייקה גרוסמן (עברון) וצביה לובטקין (לוחמי הגטאות), והלוחמות מירה בן ארי (ניצנים) ושוריקה ברוורמן (שמיר); מנהיגות דוגמת גולדה מאיר (מרחביה ורביבים) ומניה שוחט (תל יוסף); יוצרות כמו רחל המשוררת (כנרת) נעמי שמר (כנרת), רחל שפירא (שפיים) ודבורה עומר (מעוז חיים); ספורטאיות, ביניהן ענבל פיזארו (יזרעאל) ואלומה גורן (גבעת חיים מאוחד) ונשות חינוך כמו רחל רבין (מנרה) ומלכה האס (שדה אליהו).
2 צפייה בגלריה
הקיבוצניקיות
הקיבוצניקיות
הקיבוצניקיות
(צילום: התנועה הקיבוצית)
המשנה למזכ"ל התנועה הקיבוצית, הדס דניאלי-ילין: "חיפשנו דרך יצירתית לחגוג את ההישגים המופלאים של הנשים שהובילו ושינו לאורך ההיסטוריה, וגם להנגיש את סיפוריהן לדור הצעיר כמו גם המבוגר".
"כל הנשים הנכללות במשחק הן נשים מעוררות השראה שנדרשו לנחישות, חשיבה עצמאית ואומץ כדי להגשים את יכולותיהן ולבוא לידי ביטוי במציאות מאתגרת וגברית", מוסיפה דניאלי ילין, ומצטטת את דבריה של רוז'קה קורצ'אק (עין החורש), מלוחמות המחתרת בגטו ולינה, שתיארה: "אני זוכרת שלפעולה הראשונה נבחרתי עם עוד חברה שלנו, ואנחנו הרגשנו שכל גורל המין הנשי תלוי בנו. אם אנחנו נעמוד במשימה, אם נמלא את התפקיד - אנחנו סוללות את הדרך לכל יתר הבחורות...במשך הזמן כמעט ולא הייתה פעולה שלא השתתפו בה בחורות".
עוד אומרת ילין ומסבירה כי, "היה קשה מאוד לבחור רק 48 נשים, ולכן הוחלט להוסיף בהמשך בהדרגה נשים נוספות למשחק".
את המשחק יצרו ואיירו נויה גלס ואלן מרקוס (פלמחים) ומלווה אותו גם מערך הדרכה עבור בנות ובני נוער, פרי פיתוח מחלקת התוכן של אגף חינוך בתנועה הקיבוצית. המטרה היא שכמה שיותר מבוגרים וצעירים ישחקו אותו ובאמצעותו יזכו למפגש והיכרות עם הנשים מעוררות ההשראה.
המשחק הושק אתמול (רביעי) ביום מיוחד לציון יום האישה בתנועה הקיבוצית, שנערך בבית חנה בקיבוץ שדות ים. באירוע לקחו חלק מספר מהנשים המופיעות במשחק ועודן בין החיים, וכן בני משפחה של חלק מהנשים שהלכו לעולמן.
להורדת המשחק לחצו כאן. בשבוע הבא יהיה אפשר להוריד את המשחק בחנויות האפ-סטור וגוגל פליי.