מיד לאחר נחיתתו בנתב"ג ובתום שלב הנאומים, סקר נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, את מערכות ההגנה האווירית הישראליות, בתצוגת תכלית בנמל התעופה. מי שזכתה לשוחח עמו בזמן הסקירה ולהציג בפניו את פאר הטכנולוגיה האווירית, הייתה סגן טובה ויניק שעלתה מארצות הברית במסגרת גרעין צבר שנקלט בניר יצחק. ויניק משרתת בתור סגנית מפקד סוללה בגדוד 137 של כיפת ברז.
1 צפייה בגלריה
טובה וויניק (שנייה משמאל) עם ביידן
טובה וויניק (שנייה משמאל) עם ביידן
טובה ויניק (שנייה משמאל) עם ביידן
(צילום: דובר צה"ל)
ויניק גדלה בסן דייגו, קליפורניה, שבארה"ב ובכיתה ח' הגיעה לישראל לטיול של עשרה ימים, שאחריו הבטיחה לעצמה כי תעשה עלייה ותתגייס לצה"ל. בקיץ 2017 עלתה לישראל והצטרפה כאמור לגרעין צבר בניר יצחק.
אחרי אולפן עברית היא שובצה כלוחמת כיפת ברזל במערך ההגנה האווירית. בעת שירותה הצבאי יצא לויניק מספר פעמים להפעיל את המערכת בימים של מתיחות ביטחונית בעוטף עזה. לאור הצטיינותה, יצאה ויניק לקורס קצינים, בדומה לאחותה הגדולה שמשרתת גם היא כקצינה בחיל האוויר, אבל של הצבא האמריקני.
קראו גם:
זו לא הפעם הראשונה שויניק משמשת כ"דוברת" מערך כיפת ברזל, בין היתר הודות לאנגלית כשפת אם. באוקטובר 2020 הציגה למזכיר ההגנה האמריקאי מארק אספר שביקר בישראל את הסוללה הראשונה שארה"ב רכשה מרפאל. כך היה גם בחודש נובמבר האחרון כאשר שגרירת ארצות הברית באו"ם, לינדה תומס-גרינפילד, ביקרה בישראל ובמהלך הסיור הביטחוני שערכה קיבלה הסברים מויניק על מערך כיפת ברזל.
"ידעתי שעליי להתגייס לכיפת ברזל כדי להגן על הקיבוץ שקיבל אותי לחיקו", סיפרה אז לשגרירה. "אחותי משרתת כקצינה בחיל האוויר האמריקני, ואני בחיל האוויר הישראלי. כל אחת מאיתנו נותנת את חלקה בהגנה על הבית – היא באמריקה, ואני בהגנה על הקיבוץ ועל הארץ", אמרה. המפגש עם הקצינה הישראלית הותיר רושם רב על השגרירה, שצייצה לאחר מכן כי ארה"ב תחדש את מלאי כיפת הברזל ותתמוך ביכולתה של ישראל להגן על עצמה.
עם סיום השירות הסדיר והמעבר לקבע, החליטה להמשיך להתגורר במקום שהפך לה לבית - ניר יצחק. יעל אייזנר, מנהלת מחלקת חיילים בודדים וגרעיני צבר, אמרה: "טובה יקרה, קיבוץ ניר יצחק והתנועה הקיבוצית כולה גאים בך בעשייתך, ובתרומתך הכבירה למערך ההגנה האווירית וביטחון המדינה. זכות גדולה לנו לשמש לך לבית".
כל העדכונים - חדשות קיבוץ