מה חושבים הישראלים על פרי האבוקדו? לרגל יום האבוקדו הבינלאומי, המצוין מיד שנה ב- 31 ביולי, ולרגל פתיחת עונת האבוקדו, מפרסמת חברת "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת האבוקדו המובילה בישראל, את תוצאותיו של סקר שבדק מהן העמדות בנוגע לאבוקדו בקרב הצרכן הישראלי.
בסקר, אשר בוצע על ידי מכון שריד, השתתפו 500 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה ומתוצאותיו עולה, כי כ-85% חושבים כי האבוקדו הוא פרי בריא, מזין וטעים וכ-70% אינם מסכימים כלל כי הוא "פרי מוזר". לגבי היות האבוקדו פרי משמין הדעות חלוקות, 33% מסכימים במידה רבה, 32% חושבים שלא ול-35% זה לא אכפת.
1 צפייה בגלריה
אבוקדו
אבוקדו
אבוקדו
(צילום אילוסטרציה: sutterstock)
קראו גם:
הסקר בדק גם מהם הפירות והירקות אותם רוכשים הישראלים בתדירות הגבוהה ביותר. התברר כי בירקות נמצאת העגבנייה במקום הראשון, בתדירות רכישה של 91% כלומר, היא מצויה כמעט בכל קנייה. אחריה מלפפון בתדירות רכישה של 88%, שלישי בצל בתדירות של 73%, אחריו תפוח אדמה עם תדירות רכישה של 64% וסוגר את החמישייה פלפל האדום, אשר נרכש בתדירות של 61%. עוד עולה מהסקר, כי גזר וחסה נרכשים בתדירות של כ-45%, כמעט במחצית ממספר הקניות, ואילו בטטה, כרוב, אבוקדו ופטריות, נרכשים בשיעור של כ-30%, כשליש מהפעמים. בפירות מגלה הסקר כי המובילה היא הבננה, היא נמכרת בתדירות של 67%, אחריה תפוח עץ בתדירות רכישה של 62%, אבטיח נרכש בעונה בתדירות של 52% ורביעי ענבים, עם תדירות של 37%.
האבוקדו הוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים. מאחר שתכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים. האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופכו לבעל חלבון מלא. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שאינם מתעכלים, אך עוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ובכל מתאים לבעלי נטייה למחלות לב, כולסטרול וטריגליצרידים. יש בו ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.
לקראת פתיחת עונת האבוקדו בישראל, מסבירה "חקלאי גרנות" כיצד לבחור אבוקדו: זני האבוקדו נבדלים ביניהם בטעם, במרקם, בגודל ובאחוזי השמן שבהם. הזנים הפופולריים, דוגמת אטינגר, נקטפים בין נובמבר לאפריל וזו תקופת השיא של העונה. לרוב אין למראה השפעה על הטעם או על המרקם של פרי האבוקדו, שפשופים או כתמים קלים על פני הקליפה אינם פוגעים באיכות הפנימית של הפרי. רצוי לבחור אבוקדו ללא שריטות וצלקות עמוקות שמעידות הן על פגיעה של ברד או מכות חזקות.
רמת המוצקות של האבוקדו היא הפרמטר העיקרי המעיד על מוכנות הפרי למאכל. אבוקדו בשל ומוכן לאכילה יהיה אבוקדו רך ונעים למגע, אך לא רך מאוד שעלול להיות בשל יתר על המידה. אם קונים אבוקדו קשה, רצוי להפריד את הפירות ולשמור כל פרי במקום אחר כדי להבטיח הבשלה הדרגתית ולא של כל הפירות ביום אחד. אבוקדו רך יש לשמור במקרר, אולם למספר ימים מוגבל. מומלץ לא להתאפק יותר מדי ולאכול עם קצת מלח ולימון – בכפית, על פרוסה או בסלט. בתיאבון!
כל העדכונים - חדשות קיבוץ