הסתיימו עבודות השימור והעמדת התצוגה במוזיאון חנה סנש בקיבוץ שדות ים. שיתוף פעולה בין שורה של גורמים, בהם המועצה לשימור אתרים, המועצה האזורית חוף הכרמל, אגף מורשת במשרד ירושלים, משרד התרבות והקיבוץ עצמו, הפך את חדר העיון במקום למוזיאון נגיש ואינטראקטיבי.
מנהלת המוזיאון צביה סבריגו מספרת על השינוי: "בעבר לא היו כאן מיצגים, וכעת כל הכתבים האותנטיים שהשאירה לנו חנה סנש מוצגים פה.
בעבר גם לא ניתן היה ללמוד כאן על סיפור חייה. בתערוכה שיצרנו כעת ניתן ללמוד על סיפור חייה מראשיתו, באופן מוחשי ואינטראקטיבי, כשבכל אבני הדרך שזורים שיריה, כתבים שלה, קטעים מיומנה ומיצגים אותנטיים. זה היה חדר עיון עם חיזיון אורקולי וכיום יש אודיטוריום, חיזיון אורקולי בשש שפות, תערוכה אינטראקטיבית וסרט ששופך אור על אישיותה של סנש. דרך הסרט והתערוכה מקבלים עוד מימד של עומק".
קראו גם:
סבריגו מוסיפה: "המחשבה הייתה לחשוף את הילדים ובני הנוער לחלק הזה בהיסטוריה שלנו בצורה נגישה ויצירתית, שמתאימה לעידן הזה. אמנם רק השבוע פתחנו את המוזיאון המחודש, אולם יש לנו בקנה פרויקט לכיתות ה'-ו', שעל פי תוכנית משרד החינוך לומדים את הנושא כנושא ראשי. צפויים להגיע לכאן גם קורסי קצינות, חיילים ל'תרבות יום א'' וגם עולים, דרך 'תגלית' ותוכניות דומות".
חנה סנש נולדה בהונגריה בשנת 1921, ועלתה ארצה כציונית נלהבת. לאחר שנתיים של הכשרה בבית הספר החקלאי בנהלל הצטרפה כחברה לקיבוץ שדות ים. בעיצומה של השואה יצאה לשליחות הצלה כאחת ממשלחת צנחני היישוב, שליחות שממנה לא שבה. היא הוצאה להורג בהיותה בת 23 בלבד.
מנכ"ל המועצה לשימור אתרים עמרי שלמון סיפר כי החנוכה הרשמית של המוזיאון צפויה להתקיים בראשית חודש מרץ 2021: "בית חנה סנש המחודש נועד להנגיש את מורשת הגבורה היהודית במלחמת העולם השנייה לציבור הרחב".
לכל העדכונים - חדשות הקיבוץ