בימים מורכבים כאלה, כולנו מחפשים מנות קלות, זמינות, מהירות, פשוטות וטעימות.
אנחנו נמצאים רוב הזמן בבית, ארוחה גוררת ארוחה וחג נושק לחג.
קראו גם:
ארטישוק במילוי עשבי תיבול ודלעתארטישוק במילוי עשבי תיבול ודלעת
ארטישוק במילוי עשבי תיבול ודלעת
(צילום: ענת לשם)
מתוך ניסיון להתמקד בנקודות האור במטבח, מצאתי אחת ענקית: התחילה עונת האבוקדו.
בניגוד למרבית הפירות המכילים בעיקר סוכרים, האבוקדו מכיל ברובו שומנים בריאים וכ-20 ויטמינים ומינרלים. הוא משפר את פעילות של מערכת העיכול, מחזק את הראייה והעצמות ושומר על הלב. והכי חשוב: הוא טעים להפליא.
כוכב נוסף שמשדרג כל מאכל הוא הארטישוק. הוא עוזר לעיכול, מפחית את לחץ הדם ואותו ניתן למצוא תמיד, בלי מגבלות עונתיות, בגרסה משומרת או קפואה.
כך נולדו שתי מנות הכי מאירות שאפשר. הראשונה חגיגית יותר, והשנייה מנת צ'יק צ'ק, שתהיה מוכנה תוך דקות קצרות.

תחתיות ארטישוק ממולאות

כ-10 יחידות, כחצי שעה הכנה
החומרים:
תחתיות ארטישוק משומרות או קפואות (מופשרות)
1 כרישה קצוצה
דלעת חתוכה לקוביות קטנות
חופן נענע קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן בצל ירוק קצוץ
חופן ריחן קצוץ
כחצי רימון ורוד מפורק לגרעינים
מיץ מלימון שלם או יותר
מלח
שמן זית
ההכנה:
שמים את תחתיות הארטישוק לכרבע שעה בגריל.
מחממים מחבת ומטגנים את קוביות הדלעת והכרישה עד לריכוך הדלעת. מורידים מהאש.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
ממלאים את התערובת בתחתיות ומסדרים להגשה.
בחוץ פטריות, בפנים אבוקדובחוץ פטריות, בפנים אבוקדו
בחוץ פטריות, בפנים אבוקדו
(צילום: ענת לשם)

פטריות במילוי אבוקדו

מה צריך?
פטריות טריות ללא הרגליים
אבוקדו מעוך ומתובל לפי טעמכם
נבטוטי מאש
ו.... זהו!
מה עושים?
מועכים את האבוקדו ומתבלים.
ממלאים בתוך כובעי הפטריות.
מקשטים בנבטוטים. ואוכלים. בתיאבון!
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק