חברת אשבל מזון פונקציונלי ממענית המפתחת, מייצרת ומשווקת מוצרי מזון דוגמת תוספי תזונה, מוצרים ללא סוכר וללא גלוטן, סירופים ותערובות אפייה, רוכשת את יצרנית הממתיקים "ק.י.פ.ל טבליות וממתיקים (2001) בע"מ". היקף העסקה מוערך בכ-3.5 מיליון שקלים.
החברה צומחת בהתמדה. כץ, צילום: באדיבות אשבלהחברה צומחת בהתמדה. כץ, צילום: באדיבות אשבל
החברה צומחת בהתמדה. כץ, צילום: באדיבות אשבל
קיפל הוותיקה, הפעילה למעלה מ-30 שנה, הינה יצרנית של ממתיקים, שפיתחה וייצרה לראשונה בישראל את הממתיק סטיביה הצמחי. עוד פיתחה קיפל שורת ממתיקים בשקיות אישיות, ממתיקים בטבליות וגם ממתיק המשווק כנוזל.
"חברת קיפל מובילה בתחום הממתיקים ותחליפי הסוכר מופחתי הקלוריות מזה שנים ארוכות", אומר רן כץ, מנכ"ל אשבל מזון פונקציונלי, "החברה משתמשת בשלושה חומרי גלם עיקריים להפקת מוצריה: ממתיקים על בסיס סכרין המסורתי, על בסיס סוכרלוז החדשני והנפוץ ועל בסיס סטיביה שנחשב כממתיק שאינו מלאכותי.
"לכל מוצריה ניתן תו איל של האגודה הישראלית לסוכרת. חברת אשבל צומחת בהתמדה והשלמת רכישת קיפל תוסיף נדבך חשוב לפעילותה בתחום המזון הפונקציונלי. תחום תחליפי הסוכר הולך ותופס מקום מרכזי בשוק המזון הפונקציונלי, זאת עקב העלייה במודעות לחשיבות הפחתת כמות הסוכר שאנו צורכים במזון ובמשקאות הקלים הממותקים".
לפני כשנתיים השלימה אשבל את מיזוגה של מאפיית בר-אל, המתמחה במוצרים נטולי גלוטן, לשורותיה. מיזוג בר-אל כלל פתיחת מאפיה חדשה, נקיה וסטרילית מגלוטן במתקני היצור במענית, בהשקעה של למעלה מארבעה מיליון שקלים.
מוצרי אשבל נמצאים על מדף המזון הישראלי מאז שנת 1940. החברה מתמקדת במזון בעל השפעה בריאותית מעבר לערכיו התזונתיים, ומפתחת ומייצרת תזונה ייחודית המיועדת לקבוצות אוכלוסייה דוגמת פעוטות וילדים, קשישים, אנשים העוסקים בספורט וכיו"ב. החברה מייצאת את מוצריה לארצות הברית, לאנגליה, לרוסיה, לאוקראינה, לדנמרק ולמדינות נוספות.