כל מי שגר באזור עמק הירדן או שביקר בחלקו הדרומי של הירדן מכיר את "גשר הקפיצות" המיתולוגי. עבור רבים הוא היווה אתגר קפיצה למים ולאחרים מוקד צפייה בקופצים ממנו.
2 צפייה בגלריה
גשר הצינור מעל הירדן הדרומי
גשר הצינור מעל הירדן הדרומי
גשר הצינור מעל הירדן הדרומי
(צילום: אבי אריש - רחף צילום ותיעוד פרויקטים מהאוויר)
הגשר המפורסם היה למעשה צינור פלדה בקוטר 12 צול שהוקם על ידי אגודת המים בעמק הירדן (השייכת ל-12 מקיבוצי עמק הירדן: דגניה א', דגניה ב', תל קציר, כנרת, אשדות יעקב איחוד ומאוחד, אפיקים בית זרע, אלומות, מעגן, מסדה ושער הגולן) בשלהי שנות ה- 80, ושימש להובלת מי שתייה לקיבוצי העמק ואתרים ממערב לירדן.
קראו גם:
הגשר היווה אטרקציה עבור מתרחצים ומטיילים בירדן אשר היו נוהגים לטפס ולקפוץ ממנו אל מימי הירדן, על אף השלטים האוסרים על כך והמתריעים בפני הסכנה. מפלס הירדן מתחת לגשר הינו כ- 3 מטר בממוצע וגובה הגשר על פני המים עמד על כ- 3 מטר מעליו, על כן הקפיצה ממנו היוותה סכנה ממשית לפגישה בנפש ולטביעה.
במבצע מורכב ודרמטי הסירה השבוע אגודת המים את הגשר והצינור, ולאחר מכן פירקו את חלקיו ואספוהו מהמקום. את הצינור העילי החליפה אגודת המים בצינור חדש ובטיחותי אשר הוטמן מתחת לירדן כמה חודשים קודם לכן.
2 צפייה בגלריה
נערים קופצים מהגשר
נערים קופצים מהגשר
נערים קופצים מהגשר
(צילום: אבי אריש - רחף צילום ותיעוד פרויקטים מהאוויר)
אריק ראובני מנכ"ל אגודת המים בעמק הירדן: "זוהי סופה של תקופה אך המצב בשטח חייב אותנו להפיל את הגשר על מנת למנוע אסון שכולנו היינו מצטערים עליו. במשך השנים הציבה אגודת המים מחסומים רבים, הגנות ושילוט אזהרה בפני המתרחצים הקופצים מן הגשר אך ללא הועיל, הפיתוי היה גדול מדי והם מצאו את דרכם לטפס עליו ולקפוץ ממנו אל הירדן. כעת לאחר שלושה עשורים ועם הנחתו של הצינור החדש הגיעה השעה להסירו. הצינור החדש הוטמן בקרקעית הירדן וכעת הרוויחו המטיילים פיסת נוף נוספת הפתוחה לרווחה".
המבצע נערך ביום ראשון בשעה שאין מטיילים ומתרחצים רבים, והפעילות התיירותית באזור נעצרה לכמה שעות כאשר אנשי אגודת המים בעמק הירדן אבטחו את המקום על מנת שהפעולה תעבור בשלום.
לעדכונים - חדשות הקיבוץ