קפה-פטיסרי 'זוזה' המוכר והאהוב מקיבוץ כנרת מרחיב את פעילותו ופותח סניף חדש בגן הארכיאולוגי בעיר. הסניף החדש, שייפתח במבנה ההיסטורי במרכז הגן, יציע תפריט ייחודי בהשראה אירופאית לצד המאפים והקינוחים שהפכו את המקום לשם דבר באזור.
עבור עדן משה, הקונדיטורית והבעלים, מדובר בסגירת מעגל - חזרה לעיר בה נולדה, הפעם עם בשורה קולינרית חדשה.
"פתחתי את 'זוזה' בקיבוץ כנרת לפני שלוש וחצי שנים עם הרבה תמימות", מספרת משה, "התחלתי את דרכי במטבח של אמא, משם עברתי לחדר קטן במתנ"ס במושבת כנרת, ולאט לאט הבנתי שאני מתחברת במיוחד לעולם הפטיסרי". יחד עם הוריה, החליטה לפתוח בית קפה-פטיסרי בקיבוץ כנרת, שהפך במהרה למוקד משיכה באזור.
הסניף החדש בטבריה, שיוקם במבנה שבעבר שימש את משרדי הפיקוח העירוני בגן הארכיאולוגי, נבחר בקפידה. "הוקסמנו מהנראות העתיקה של המבנה והמיקום הקסום בתוך הגן", מסבירה משה. "העובדה שהוא שקוע מתחת לכביש מעניקה תחושה של ניתוק מרעשי העיר".
בשונה מהסניף בכנרת, הסניף החדש יתמקד בארוחות בוקר בסגנון אירופאי. "אנחנו רוצים להביא משהו שונה לנוף הקולינרי של טבריה", אומרת משה, "לא עוד חביתה וסלט, אלא מנות מיוחדות בהשראת בתי הקפה האירופאיים". לצד זאת, המקום ימשיך למכור את מוצרי הפטיסרי והקונדיטוריה המוכרים - עוגיות, עוגות, חלות ולחמים טריים.
ההקפדה על טריות וייצור עצמי היא אבן יסוד בפילוסופיה של 'זוזה'. "אנחנו אופים הכל טרי בכל בוקר, מהלחמים ועד הקינוחים", מדגישה משה, "זו עבודת יד סיזיפית ומדויקת, אבל אנחנו לא מתפשרים - לא על הטעם, לא על הנראות ולא על חומרי הגלם".
המוניטין של 'זוזה' כבר חרג מגבולות האזור, עם לקוחות המגיעים מכל רחבי הארץ. "לפני שבוע הגיע לקוח מבאר שבע שאמר לי שאנחנו המקום הכי טעים שהוא ביקר בו", מספרת משה בחיוך. "אני עדיין מתקשה לעכל את ההצלחה".
קראו גם:
עבור משה, לפתיחת הסניף החדש בטבריה יש משמעות מיוחדת כמי שנולדה בעיר. "חשוב לי לא לוותר על טבריה. 'זוזה' יכול להעיר את האזור מבחינה תיירותית. אני מאמינה בזה מאוד. כמו שבאתי בהתחלה בתמימות לקיבוץ כנרת והספק הכי גדול שלי היה מי ייכנס לתוך הקיבוץ לקחת כוס קפה ומאפה כי זה לא משהו שנמצא על הדרך, ושמחתי לטעות".
בימים אלה נערכים לתחילת השיפוצים במבנה החדש. היעד לפתיחה הוא בעוד כשלושה-ארבעה חודשים כשהמטרה היא לשמר את האופי ההיסטורי של המקום תוך התאמתו לצרכי בית הקפה. בנוסף, בשונה מהסניף בכנרת, הכוונה היא שהסניף החדש יפעל תחת תעודת כשרות. "אני מבינה שבטבריה הכשרות היא נושא חשוב", אומרת משה, "ואנחנו פועלים להשיג תעודת כשרות לשני הסניפים".
יונית בן יוסף, מנהלת אגף התיירות בעיריית טבריה: "פיתוח התשתיות התיירותיות הוא רק חלק מחוויית התייר. התיירות בטבריה לא תשגשג אם לא יהיו עסקים תומכים. אנחנו שמחים על ההזדמנות לשיתוף הפעולה עם קפה-פטיסרי 'זוזה' שידוע באיכות ובטעם וכולנו תקווה שזו תהיה הסנונית הראשונה בפיתוח עסקים תומכי תיירות".