בעקבות ביקור שקיימה לאחרונה מזכירות "הקיבוץ הדתי" בכפר השיקומי "עלה נגב - נחלת ערן", החליטה התנועה להכריז עליו כיעד מרכזי לפעילות ולהתנדבות של חבריה.
עוד סיפורים על הקיבוץ הדתי:
הקיבוץ הדתי: בני נוער "עשו שלום" בסמינר
הקיבוצים הדתיים: שיא בגודל האוכלוסייה
הקיבוץ הדתי: "שנת שמיטה אינה רק בחקלאות"
"זו המשימה הבאה שלנו", אומר מזכ"ל הקיבוץ הדתי, נחמיה רפל (קבוצת יבנה). "עלה נגב" - שיזם והקים, ומשמש בו כיו"ר, האלוף (במיל') דורון אלמוג - הוכרז ב-2002 כפרויקט לאומי, והוא משמש כאכסניה ייחודית מסוגה בעולם לאנשים עם מוגבלויות ונכויות קשות, מכל הגילים, מכל שכבות האוכלוסייה.
שתי סנוניות ראשונות מהתנועה, בחור ובחורה, שינשינים מסעד ומשלוחות, כבר פועלים בכפר, "ואנחנו, יחד עם 'קיבוצניקים למען החברה', מתכוונים להעמיק ולהרחיב את העשייה שלנו", אומר רפל, ומפרט: "מגוון הבעיות, ובהתאם הצרכים של תושבי הכפר, הוא עצום.
"הם זקוקים לתשומת לב ולהשגחה שבעה ימים בשבוע, כל שעות היממה. כך יכולים חברים מקיבוצינו הסמוכים, עלומים וסעד, ואנחנו חותרים לכך שגם קיבוצים נוספים בסביבה יצטרפו, לתרום לטובתם כמה שעות בשבוע, כמעט בכל תחום ונושא שעולים על הדעת. בכוונתנו גם לגייס, החל מהשנה הבאה, גרעין שנת שירות שיפעל בכפר".
בהתגייסות החדשה לטובת עלה נגב רואה רפל המשך טבעי ומתבקש לפעילות התנועה לטובת איל"ן (איגוד ישראלי לילדים נפגעים), שראשיתה לפני למעלה מעשרים שנה, באירוח קייטנות ילדי איל"ן בקיבוצי התנועה, והמשכה בפעילות ההתנדבותית ב"בית נעם", בקריית אונו.
רפל: "בתפילה נאמר: 'צורכי עמך מרובים', ולאורך שנים התנדבו חברינו בדרום לעבודות בימ"חים של צה"ל.
מבלי לגרוע כהוא זה מחשיבות הפעילות הזאת, אנחנו מאמינים שחוזק השרשרת הוא כחוזק החוליה החלשה שבה, וחיזוק האנשים החלשים בעלה נגב, יחזק את כולנו".
האם ייענו חברי הקיבוצים למשימה הזאת? לרפל אין ספק: "לבוגרים שלנו יש משיכה טבעית למשימות עזרה לחלשים ולמוכי גורל. אנחנו עדים לכך במשך שנים. זה נדבק בהם כחיידק, ומלווה אותם כל חייהם".


