רב סרן במיל' יגאל גבאי מאחוזת ברק הקים עם פתיחת המלחמה את 'צוות גבאי' – צוות של מספר מילואימניקים שמארגנים ומפיקים ירידי אוכל ולוגיסטיקה עבור המילואימניקים של פיקוד העורף. מאז המלחמה ועד השבוע הפיק רב סרן במיל' גבאי 50 ירידים כאלה מאילת ועד נתניה.
3 צפייה בגלריה
רב סרן במיל' יגאל גבאי
רב סרן במיל' יגאל גבאי
רב סרן במיל' יגאל גבאי
(צילום: פרטי)

רב סרן במיל' גבאי, בן 60, נשוי ואב לשלושה התגייס לצה"ל במאי 1983 כלוחם בגדוד 890 בחטיבת הצנחנים. אחרי הסדיר הוא המשיך לקבע ובמשך 27 שנים שירת בחטיבה האדומה. בשנת 2010 פרש מצה"ל, אבל מאז הוא עושה מילואים בפיקוד העורף, כשבתקופת הקורונה היה ממקימי מפקדת אלון.
איך הוקם צוות גבאי?
"אני וקצין לוגיסטיקה של הפיקוד אל"ם אלעד בננו ישבנו והוא יזם להפיק ירידים כאלה למילואימניקים כי אין להם מי שיתעסק בכל מיני מנהלות. החלטנו לעשות אירוע שבו הם ייהנו מכמה שעות של שקט וכיף. אני לקחתי את זה ופיתחתי את זה".

3 צפייה בגלריה
רב סרן במיל' יגאל גבאי
רב סרן במיל' יגאל גבאי
שפע של אוכל
(צילום: פרטי)

מי הם חברי הצוות?
"אנחנו בגדול 30 חבר'ה אבל יש כמה ששירתו איתי בחטיבת הצנחנים כמו אבי בן זקן שהיה רס"ר המטבח של גדוד 890, ניסים זריהן ששירת איתי ב-890 וחן בר יהודה שהיה רס"ר גדוד 202".
מה כולל היריד הזה?
"בכל יריד משתתפים בין 300 ל-400 חיילי מילואים של פיקוד העורף. יש בו 13 עמדות של אוכל, מבשרים על האש ועד שניצל בחלה. הכול מהכל כולל אוכל טבעוני וצמחוני. יש גם עמדות של פירות וקינוחים. זו ארוחה מפנקת ביותר. לצד זה יש עמדות של החלפת מדים, ציוד לחימה, מיקורוגלים, ציוד למטבח ועוד. והכל אני מקבל מהצבא".

3 צפייה בגלריה
רב סרן במיל' יגאל גבאי
רב סרן במיל' יגאל גבאי
לפנק לפנק
(צילום: פרטי)
קראו גם:

ואיך התגובות של החיילים?
"מרוצים. אפילו כמה מ"פים ומג"דים אמרו לי שבחתונה שלהם לא היה אירוע כזה. אלוף פיקוד העורף בירך אותי ואל כולנו על האירועים האלה. למעשה כל צה"ל מדבר על זה".
למה אתה עוד עושה מילואים?
"מאז שהשתחררתי בשנת 2010 אני למעשה כל הזמן במילואים. כל הזמן לקחתי פרויקטים שנתן לי הצבא ועשיתי אותם בכיף ובאהבה. 'צוות גבאי' הוא עוד אחד מהפרויקטים. לעשות טוב לאנשים זה מספק אותי. כל הצוות עובד מהלב. מה שיוצא מהלב יוצא הכי טוב. לפנק מילואימניקים נותן סיפוק גדול".