המועצה האזורית עמק יזרעאל השיקה השבוע את 'קול הזיכרון' - מיזם הנצחה ייחודי, אישי ומרגש לזכר בני ובת העמק שנפלו באירועי השבעה באוקטובר ומלחמת 'חרבות ברזל'. את הפרויקט יזמה והובילה דוברת המועצה שירה לוין.
2 צפייה בגלריה
אוה ברנס מספרת על בנה, שלו ז"ל
אוה ברנס מספרת על בנה, שלו ז"ל
ההסכת עם אוה ברנס, אמא של שלו ז"ל
(צילום: דוברות המוא"ז עמק יזרעאל)

המשפחות שלקחו במיזם: אביאלה והראל חיאל – על נועה וגידי ז"ל; נירית וערן ברנשטיין – על בן ז"ל; ורד ודני זיסר – על עילי ז"ל; אוה ברנס – על שלו ז"ל; אבי הרוש – על ריף ז"ל; שרית ודודו מזרחי – על תומר יעקב ז"ל; יוספה ואריה עדרי – על עידן ז"ל; איריס ומשה ניפוסי ורוני בת הזוג – על יאיר ז"ל.
שירה, איך נולדה ההנצחה הזו?
"הפרויקט הוא ביוזמת מחלקת הדוברות ומחלקת התרבות במועצה, בסיוע האגף לתרבות יהודית והוא נולד מתוך רצון להנציח את הנופלים והנופלות בדרך שמכבדת את סיפורם, אישיותם והקשר שלהם לאדמת העמק".
ומה למעשה עשיתם?
"הפקנו סדרת הסכתים מצולמים שבהן משתפות המשפחות את סיפור החיים של יקיריהן – מהזווית האישית, הרגישה והקרובה ביותר".
מעבר להנצחה. מה תרצי שיקרה עם המיזם הזה?
"שישמש ארכיון חי של זיכרון אישי, קהילתי ולאומי – עבור הציבור, מוסדות החינוך, קהילת העמק וקהלי העתיד".
איפה אפשר לראות ולהאזין?
"לצפייה ולהאזנה לפרקי המיזם אפשר באתר, בספוטיפיי וברשתות החברתיות של המועצה האזורית עמק יזרעאל".

2 צפייה בגלריה
דני וורד זיסר, הוריו של עילי ז"ל
דני וורד זיסר, הוריו של עילי ז"ל
ההסכת עם דני וורד זיסר, הוריו של עילי ז"ל
(צילום: דוברות המוא"ז עמק יזרעאל)
קראו עוד:

איך היה לעבוד על הפרויקט?
"בכל פרק רצינו לתת מקום לקול האנושי, לפנים ולסיפור שמאחורי השם והאובדן הגדול, מזוויות שונות – דרך עיני ההורים, האחים, בת הזוג. זהו תיעוד שמכיל כאב ואור גם יחד, והוא יישאר איתנו כצוואה של זיכרון – ושל חיים. תודה לרחלי אבידב על ההנחיה הרגישה והמקצועית ולכל המשפחות היקרות והאהובות שלקחו בו חלק ונתנו לנו את הזכות הגדולה לשמוע ולהכיר את יקיריהם לעומק".
שלומית שיחור רייכמן - ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל - הוסיפה: "'קול הזיכרון' הוא דרך עמוקה, אנושית ורגישה לומר – אנחנו לא נשכח. בני ובת העמק שנפלו באירועי השבעה באוקטובר ומלחמת 'חרבות ברזל' הם לא רק שמות – אלא חיים שלמים, והחובה שלנו היא להמשיך ולספר את סיפורם – לדור הזה ולבאים אחריו".