יש אין סוף טאג'ינים של עוף. כולם הגיעו ממרוקו ובכלל מצפון אפריקה.
מכל האפשרויות בחרתי בטאג'ין לימון כבוש. זה מתכון מאוד קל להכנה והוא אינו דורש הרבה חומרי גלם.
הסוד שלו הוא סבלנות. וגם הייתי משקיע בתבנית, טאג'ין או סיר חרס, כי הכלי מוסיף מאוד לטעמים.
קראו גם:
בסוף מתקבל תבשיל זהוב ומענג. יחד עם פסטה או קוסקוס ואתם מלכים.
טאג'ין עוף בלימון כבוש
5 כרעיים חצויים לשניים (אפשר רק שוקיים או עוף שלם מחולק, מה שאוהבים)
6־8 פרוסות לימון כבוש
6 שיני שום חצויות
3 שיני שום כתושות
3 בצלים סגולים (קודם חוצים אותם ואז פורסים)
1־2 בצל סגול פרוס עבה (לתחתית התבנית או הטאג'ין)
לימון פרסי מרוסק (לא חובה)
כפית שטוחה של כורכום
כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
מלח
שליש כוס שמן זית (אפשר גם חמניות)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד, מלבד את הבצל אותו מפזרים בתחתית התבנית או הטאג'ין. את התערובת מניחים בצד לשעה שעתיים כדי שייספגו בה טעמים.
מרפדים את התחתית בבצל, מניחים מעל את תערובת העוף והתבלינים. מכסים בנייר כסף או במכסה את הטאג'ין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
לאחר כ־40 דקות מנמיכים ל-130 מעלות, וממשיכים לעוד כשעה שעה וחצי (עד שהעוף רך ומתפרק). בחצי השעה האחרונה כדאי להסיר את הכיסוי ולהשחים את החגיגה.
צנצנת לימון כבוש
2 קילו לימון שטוף, חצוי ופרוס עבה
מלח גס (עדיף מלח ים איכותי)
מיץ מלימון טבעי
ההכנה:
מסדרים יפה את שכבות הלימון בצנצנת ומפזרים בין השכבות מלח גס (בעדינות, שיהיה נעים לאכילה).
יוצקים מיץ לימון עד כיסוי וסוגרים בשכבת שמן זית או שמן רגיל. השמן מגן על הלימון. סוגרים במכסה ושומרים במקום קריר וחשוך. אחרי כמה ימים מעבירים למקרר. מוכן אחרי כשבועיים.