אל הבר החבוי ברחוב דיזינגוף הגעתי עם חברה בהמלצת ידיד מיקסולוג, שהבטיח שהולך להיות שם ערב מיוחד.
הבר ממוקם בקומה העליונה של בר ותיק אחר. אחרי טיפוס במעלה המדרגות הגענו למקום קטן, מעוצב בסגנון שנות ה-20. ברקע נשמעה נגינתו של סקסופוניסט וכל האווירה שידרה רומנטיקה, כמעט כמו קפיצה קטנה לבר פריזאי.
3 צפייה בגלריה
סמדר על הבר
סמדר על הבר
סמדר על הבר
(צילום: shutterstock)
כיוון שלא היה מקום על הבר, הושיבו אותנו על שולחן עגול עם כיסאות גבוהים שמשקיף על האקשן שמסביב.
הברמן החתיך שקשק משקאות, העיף שייקרים באוויר והיה עסוק בפיילירינג (להטוטנות ברים) והמלצר שניגש אלינו סיפר שהגענו לערב רומנטי מיוחד.
קראו גם:
בעוד אנחנו יושבות ונהנות מהאווירה, מהמוסיקה ומקוקטיילים מעולים, הבחנו בצעירה לבושה בשמלה ארוכה עם שסע, שהתיישבה על הבר והביטה בברמן בעיניים מעריצות.
היום הברמנים המקצועיים נקראים מיקסולוגים, רובם מעוניינים ליצור מול הלקוח את אפקט ה"וואו", שמשדרג את הגשת הקוקטייל. היום יותר מתמיד הדגש הוא על הפרזנטציה וה'שואו'.
3 צפייה בגלריה
סמדר רון
סמדר רון
סמדר רון
(צילום פרטי)
ואכן, הברמן היה לגמרי בעניין של שואו. הוא העיף כוסות בזריזות ידיים קלילה כמו טום קרוז מהסרט "קוקטייל" והשתמש בברנר, מבער שמחמם את האלכוהול.
הגרופית הסתכלה עליו כמו על קוסם ששולף הפתעות מהכובע ולא הפסיקה לצלם לסטורי.
כשהתקרבתי גם אני לצלם קצת שמעתי אותה אומרת, "יואו, איזה מקצוען אתה!".
היא המשיכה לדבר איתו וסיפרה שמחר היא מתחתנת וחייבת עוד ריגוש קטן לפני שהיא הופכת לאישה נשואה. "מתי אתה מסיים את המשמרת?", היא המשיכה לפלרטט כאילו אין מחר.
הברמן חייך ונראה נבוך. במקום לענות הוא הזמין את כל יושבי הבר לצ'ייסריים של שרטרז (ליקר שמורכב מ-130 סוגים של צמחי מרפא ועשבים) ואמר, "לחיי הכלה היפה שמתחתנת מחר".
אחד מהגברים שישבו שם חייך אליה ואמר, "אז אני מבין שהרווקים מבינינו הולכים לפספס עוד רווקה שווה".
הכלה לעתיד, שהבינה שהברמן לא זורם, התקרבה לגבר שהתחיל איתה ופתחה איתו בשיחה צפופה.
"אז אני מבינה שאתה לא מנצל הזדמנויות", אמרתי לברמן.
"הזדמנויות יש כמעט כל ערב", הוא ענה, "אם לא הייתה לי חברה שאני אוהב אולי הייתי זורם פה ושם, אבל אהבה זה מצרך נדיר בימינו", ואחרי רגע הוא הוסיף, "עזבי עכשיו רכילות, הכי חשוב: איך היה המנהטן שלך?".
"הכי מדהים שאפשר", אמרתי, "איך אפשר שלא לאהוב מנהטן? גלה לי מה הסוד שלך למנהטן מושלם".
"הכי חשוב התפוז. וחייבים גם להעביר את הקליפה שלו על שפת הכוס", הוא גילה.
אחרי כמה דקות ראינו שהכלה והמחזר עזבו את הבר מחויכים.
האם היא מצאה את מה שחיפשה באותו ערב? אין לי מושג. אבל אני נשארתי עם מתכון מנצח וטוויסט של תפוז.
3 צפייה בגלריה
קוקטייל מנהטן
קוקטייל מנהטן
קוקטייל מנהטן
(צילום: סמדר רון)

קוקטייל מנהטן

מה צריכים:
כוס מרטיני/קופ
60 מ״ל ויסקי (עדיף ריי/ בורבון)
30 מ״ל ורמוט רוסו אדום
2 דשים (זילוף) אנגוסטורה ביטרס
קרח
דובדבן לקישוט או טוויסט תפוז
איך מכינים:
מקלפים תפוז, מעבירים את הקליפה על שפת הכוס לשחרור טעמים.
מערבבים את כל המרכיבים בכוס ערבוב עם קרח, מסננים לכוס מרטיני.
מקשטים עם תפוז.
סמדר רון, דיילת אוויר, בוגרת קורס ברמנים ומיקסולוגיה ב"זמן אמיתי", מנחת סדנאות אלכוהול וקוקטיילים