בשוק תלפיות בחיפה גיליתי זיתים שלא פוגשים כל יום. זיתים מושלמים לתבשיל מרוקאי שאני מאוד אוהב.
2 צפייה בגלריה
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
(צילום: פרטי)
בדרך המסורת מכינים את התבשיל הזה עם זיתים דפוקים מהזן הענק ומתבלים בתערובת תבלינים שנקראת לקמה דל קווירי, זו תערובת לקציצות בשר בנוסח צפון אפריקה.
שווה להיצמד למתכון המקורי, אבל אפשר גם להחליף בחומרי גלם קיימים. בכל מקרה התוצאה תהיה טעימה מאוד אם כי לא כמו הדבר האמיתי.
קראו גם:
וחוץ מזה, שוק תלפיות נפלא, שוק אמיתי והוא בהחלט שווה נסיעה. אחזור אליו באחד המדורים הבאים. וגם אל חיפה שווה לבוא בימים האלה של כריסטמס (מחר) וסוף השנה האזרחית. העיר מקושטת ומוארת. מזמינה אליה.

קציצות בשר וזיתים

350 גרם זיתים מגולענים מהזן הגדול הענק והבשרי (לבישול)
750 גרם בשר טחון טרי איכותי (לא שמן מדי)
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
3 כפות פירורי לחם או קמח מצה
2 ביצים
כפית שטוחה פלפל אנגלי
מעט קינמון (כחצי כפית, לא חובה)
כפית פלפל שחור
מלח
2 צפייה בגלריה
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
קציצות בשר וזיתים
(צילום פרטי)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הזיתים לכדי עיסה אחידה ומניחים בצד לחצי שעה.
יוצרים קציצות עגולות (עדיף בגודל כדור פינג פונג) ומטגנים קלות עם מעט שמן תוך כדי גלגול הקציצות במחבת.
מעין סגירה קלה של הקציצות לא מעבר לזה כי אנחנו רוצים לשמור על עסיסיות ואווריריות שלהן.
מעבירים למגש שבתחתיתו נייר סופג ומניחים בצד.
עוברים לטיפול בזיתים. מגלענים את הזיתים ומעבירים לסיר קטן עם מים רותחים לשש דקות. מסננים וחוזרים שוב על הפעולה. מניחים בצד.
הרוטב:
עגבניות מרוסקות בקופסה (400 גר') או 4 עגבניות בשלות מרוסקות
פלפל גמבה, רצועות
כף גדושה רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה מתוקה
5 שיני שום קלופות פרוסות לאורך
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
מיץ מחצי לימון
מלח
כוס וחצי מים רותחים
הכנת התבשיל:
בסיר שטוח ורחב מחממים שמן, מוסיפים את רצועות הגמבה ומטגנים קלות, מוסיפים את השום ומטגנים יחד כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה עדינה.
מתבלים, טועמים, אוהבי החריף יכולים להוסיף צ'ילי גרוס. מוסיפים את כדורי הקציצות ומגבירים את האש.
מנענעים בעדינות כדי שכל הקציצות יטעמו מהרוטב, מוסיפים את הזיתים ושוב מנענעים.
אם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ־25 דקות.