אחרי רצף של חגים עם ארוחות צפופות, רבים הבטיחו לעצמם לחזור לתפריט המאוזן ולשגרת כושר ולהקפיד קצת יותר על אורח חיים בריא ועל תזונה נכונה.
אז לרגל השינויים של "אחרי החגים", קבלו שלושה מתכונים קלים להכנה, שלא שוברים את הדיאטה: ירקות צלויים על מצע של חומוס עגבניות, טאטקי סלמון במיונז וואסבי ביתי, ולקינוח: הקפה הקוריאני ששיגע את הרשת, מצטלם מעולה ובין היתר גם דל קלוריות.
3 צפייה בגלריה
ירקות צלויים על מצע חומוס ועגבניות
ירקות צלויים על מצע חומוס ועגבניות
ירקות צלויים על מצע חומוס ועגבניות
(צילום: סטודיו טקה)

ירקות צלויים על מצע חומוס ועגבניות

לירקות הצלויים:
פלפל אדום
קישוא
7 גזרים גמדיים
4 בצלי שאלוט
חציל
שמן זית כתית
מלח לפי הטעם
טימין טרי
לחומוס עגבניות:
300 גר' חומוס מבושל
75 גר' עגבניות מיובשות בשמן
שן שום
2 כפיות טחינה
חצי לימון סחוט
40 מ"ל שמן זית כתית
½ כפית כמון
פטרוזליה טרייה
מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם
קראו גם:
הוראות הכנה:
מחממים את התנור על תוכנית גריל. פורסים את הפלפל האדום ואת הקישואים, חוצים את בצלי השאלוט ואת החציל. מברישים בשמן זית כתית ומניחים על בתנור שחומם מראש, וצולים במשך 5 דקות.
לחומוס: טוחנים במיקסר את החומוס עם העגבניות, השום, הטחינה, מיץ מחצי לימון, שמן, כמון, מלח ופלפל עד לקבלת עיסה חלקה. מגישים בקערה מקושטת בשמן, פפריקה ועלי פטרוזיליה.
הגשה: כשהירקות מבושלים מניחים ומסדרים אותם על מצע חומוס העגבניות שהכנו, מתבלים במלח וטימין טרי.
3 צפייה בגלריה
טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי
טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי
טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי
(צילום: סטודיו טקה)

טאטקי סלמון עם מיונז וואסבי

לטאטקי סלמון:
400 גר' פילה סלמון טרי נקי מעור ועצמות
80 מ"ל רוטב סויה
כפית סירופ אגבה
חצי לימון ליים
ג'ינגר
למיונז וואסבי:
ביצה
חצי לימון
מלח
110 מ"ל שמן חמניות
1 כפית וואסבי
לקישוט:
עגבניות חתוכות לקוביות
שומשום
נענע טרייה
הוראות הכנה:
לטאטקי סלמון: מכינים את מרינדת הסלמון על ידי ערבוב הסויה עם סירופ האגבה, מיץ ליים וג'ינג'ר מגורד. לאחר מכן מחממים מחבת על אש מקסימלית.
צורבים 10 שניות בכל צד, מקררים, ואז פורסים ל-4 נתחים אחידים.
למיונז הוואסבי: שמים בקערת את הביצה, מיץ הלימון, המלח, הווסאבי ומעט השמן. מתחילים להקציף. לאחר מכן מוספים בהדרגה את השמן הנותר עד להקצפה מלאה.
הגשה: מסדרים את המיונז על צלחת, מניחים מעליו את פרוסות הטטאקי ומעטרים בקוביות עגבנייה, שומשום ועלי נענע לפי הטעם.
3 צפייה בגלריה
קפה קוריאני מוקצף
קפה קוריאני מוקצף
קפה קוריאני מוקצף
(צילום: סטודיו טקה)

קפה קוריאני מוקצף

רכיבים:
חצי כוס קפה נמס
חצי כפית סוכר
חצי כוס מים חמים
חלב
קרח
ניתן להוסיף שוקולד מריר
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את הקפה, הסוכר והמים החמים. מקציפים בעזרת מוט חשמלי עד שנוצר קצף או קרם קפה. בעזרת כף מעבירים את קציפת הקפה לכוס חלב עם קרח. ניתן לקשט עם מעט שוקולד מריר מגורד מעל.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה