יש משהו מיוחד בלהכין פלאפל בבית. במיוחד כשהילדים משתפים פעולה. אני מוסיף טחינה, ירקות טריים, כבושים וסחוג, הכל תוצרת בית. לטעמי לא כדאי לעשות עניין גדול מטיגון בשמן עמוק. אם עובדים נכון (שמן חם) זה בסדר גמור.
פלאפל ירוקפלאפל ירוק
פלאפל ירוק
(צילום: ריאן)

פלאפל ירוק

חצי ק"ג חומוס, עדיף מהסוג הגדול
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
בצל יבש קלוף
2 פרוסות לחם ללא מעטפת, מושרות וסחוטות
חצי כפית כמון טחון
כף שטוחה כוסברה יבשה
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל חריף ירוק או מעט צ'ילי גרוס (לא חובה אבל ממליץ בחום)
אופן ההכנה:
יום לפני ההכנה משרים את החומוס בהרבה מים עם כפית סודה לשתייה. למחרת שוטפים היטב ומעבירים למסננת. מניחים בצד.
טוחנים את החומוס ואת כל שאר החומרים במטחנת בשר או במג'ימיקס. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך. מניחים לתערובת לנוח במקרר כחצי שעה עד 40 דקות.
מייצרים כדורים (אפשר ידנית, או עם שתי כפות, או בעזרת המכשיר של הפלאפליות האמיתיות), טובלים אותם במעט מים וזורקים בנחת לשמן. עובדים עם שמן חם, משחקים איתו. את הכדורים חשוב להכניס כשהשמן חם (לא חם מדי), כך שהם לא סופגים הרבה שמן. כשהם נכנסים לשמן הם מקררים אותו, לכן כדאי להיות קשובים לאש - כשהכדורים קיבלו צבע זהוב בצד אחד הופכים ומנמיכים כדי שלא יישרפו, וכך הלאה עם כל סדרת טיגון - אש גבוהה ואז מנמיכים.
כשהכדורים זהובים יפה משני הצדדים מעבירים למסננת לכמה דקות, כדי שיגירו שומנים עודפים.
(צילום פרטי)

סחוג ירוק

חבילת כוסברה
4 פלפלים חריפים ירוקים
5 שיני שום כתושות
מעט כמון
מעט כוסברה יבשה
רבע כפית מלח מעט קמצוץ הל (לא חובה)
אופן ההכנה:
טוחנים הכול יחד בפולסים. מוסיפים מעט שמן תוך כדי עד לקבלת תערובת אחידה (לא טחון מדי).
מאחסנים בצנצנת עם מעט שמן מעל (שומר על הטריות).

טחינה

חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים קרים
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי לימון (ולפי הטעם)
אופן ההכנה:
מערבים את כל החומרים יחד עד לקבלת טחינה חלקה ונעימה. טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.