הבננה מתמזגת ומשתלבת בשלל דרכים במטבח והיא כל כך קלילה לתפעול.
לא צריך לקרר אותה (כמו אבטיח), אין צורך להתאמץ בקילוף (כמו בתפוז) ולא דרושה שטיפה יסודית (כמו בתות).
3 צפייה בגלריה
לחם בננה
לחם בננה
לחם בננה
(צילום: יח"צ beko)
אם היא על סף הבשלת יתר, אפשר לחתוך אותה לקוביות ולהקפיא, ובהמשך להכין ממנה שייק בריא.
הבננה יכולה להצטרף לסלטי פירות, לעוגות, להמתקה, להסמכה, כתוספת לפנקייק, כקישוט לעוגה או כפרי שיהפוך למעדן בשילוב שוקולד חם.
בעת ההבשלה משתנה קליפת הבננה תחילה מירוק לצהוב, ואז, לפעמים בתנופה מהירה מדי, מתחילה להשחיר.
קראו גם:
איך מאריכים את חיי הבננות? שומרים את הפרי מפני פציעות פיזיות ומאחסנים במקום מאוורר ומוצל. אל תחזיקו אותן במקרר וגם לא בשקית, כדי למנוע הבשלה מהירה מדי.
כבר בתחילת שלב ההשחרה רבים נפרדים מהבננה ומשליכים אותה לפח.
וזו טעות, כמובן, כי אפשר להכין ממנה לחם בננה בריא ומתקתק.
קבלו את המתכון באדיבות מותג מכשירי החשמל beko.
3 צפייה בגלריה
לשמור את הבננות במקום מוצל, לא להכניס אותן למקרר או לשקית
לשמור את הבננות במקום מוצל, לא להכניס אותן למקרר או לשקית
לשמור את הבננות במקום מוצל, לא להכניס אותן למקרר או לשקית
(צילום: shutterstock)

לחם בננה

מצרכים:
2 בננות מרוסקות + בננה אחת לקישוט
180 גרם דבש
150 גרם רסק תפוחים טבעי לא ממותק
50 גרם שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
220 מ"ל חלב שקדים
200 גרם קמח מלא
100 גרם שיבולת שועל עבה
5 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
5 גרם קינמון טחון
15 גרם פרג
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
גרידת תפוז
3 צפייה בגלריה
ויש גם: דבש, רסק תפוחים טבעי, חלב שקדים, קמח מלא ושיבולת שועל
ויש גם: דבש, רסק תפוחים טבעי, חלב שקדים, קמח מלא ושיבולת שועל
ויש גם: דבש, רסק תפוחים טבעי, חלב שקדים, קמח מלא ושיבולת שועל
(צילום: יח"צ beko)
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את המצרכים הרטובים: הבננות המרוסקות, דבש, רסק תפוחים, ביצים, שמן קוקוס, תמצית וניל וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נוספת מערבבים את המצרכים היבשים: קמח מלא, שיבולת שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, פרג, אגוזי המלך וקורט מלך לאיחוד.
מוסיפים את המצרכים היבשים לקערת המצרכים הרטובים ומערבבים לאיחוד.
משמנים תבנית עגולה 24 ס"מ.
יוצקים את התערובת לתבנית ומקשטים מעל עם בננה ושיבולת שועל.
אופים 40 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון.