מעבר לעונתיות אחד העקרונות המנחים שלי בכתיבת מתכונים חדשים הוא לייצר מתכונים מחומרי גלם בסיסיים ככל הניתן וכמה שפחות מעובדים.
קמח, טבעי ככל הניתן (מה גם שמרבית הקמח שאנחנו משתמשים אינו עומד בהגדרות הללו), אינו ממש מוצר בצורתו הבסיסית, וטחינת קמחים למיניהם היא לא פעולה שמרביתנו עושים ביומיום.
1 צפייה בגלריה
פאי טבעוני
פאי טבעוני
פאי טבעוני
(צילום: ענת לשם)
לכן לקחתי על עצמי אתגר: להכין פשטידה עם בסיס, אך ללא שימוש בקמח כלל (לא בבסיס ולא במילוי).
אמנם התוצאה יצאה קצת פריקה, אך יש בה את הקראנצ'יות והקריספיות שנצפה למצוא בבסיס לפשטידה או לפאי, ולא פחות חשוב: היא גם יפה בעין.
שידכתי את הקראסט שיצא לשילוב הקיצי המועדף עליי: בזיליקום ועגבניות שרי. והתוצאה – טבעונית וללא גלוטן) לפניכם:

פאי עגבניות שרי ופסטו

אז מה צריך?
לקראסט:
2 ספלים של גרגירי חומוס מושרים ומבושלים לריכוך
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית א. שום
כף גדושה פסטו ביתי (אני מכינה אותו מבזיליקום, כוסברה, גרעיני חמנייה ודלעת, שמן זית ומלח)
שמן זית
למילוי :
250 גרם טופו מפורר היטב ביד
1 כף גדושה פסטו
עלים מ-2-3 ענפי טימין מיובש
1/2 כפית מלח
4 עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה)
15 עגבניות שרי חצויות
מה עושים?
במעבד מזון טוחנים יחד את מרכיבי הקראסט מלבד השמן עד שמתחילים להתגלגל ככדור (יתכן שיהיה צריך לעצור כמה פעמים ולהוריד את מה שנאסף בדפנות המכשיר לערבול טוב).
בידיים משומנות מהדקים את העיסה שנוצרה לתבנית פאי.
משמנים מעט ואופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.
בינתיים מערבבים יחד היטב את חומרי הבלילה מלבד השרי.
כשהקראסט חצי אפוי מוציאים אותו, ממלאים במילוי, מניחים את עגבניות השרי למעלה ואופים עד שמתחיל להשחים.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק