חברת עדן-שילד, המפתחת פתרונות טבעיים מתקדמים להגנת הצומח, הודיעה כי השלימה גיוס בסך 2.5 מיליון דולר.
1 צפייה בגלריה
שותפות אסטרטגית. יטבתה, צילום: אביב לשם
שותפות אסטרטגית. יטבתה, צילום: אביב לשם
שותפות אסטרטגית. יטבתה, צילום: אביב לשם
המשקיע הראשי בגיוס הוא קיבוץ יטבתה, שנכנס לשותפות בחברה עם השקעה של 1.6 מיליון דולרים ועתיד לגדל בהיקף מסחרי את הצמח המדברי הייחודי, שעל בסיסו מפיקה עדן-שילד את מוצריה. המשקיעה השנייה בסבב הנוכחי היא פלטפורמת גיוסי ההון OurCrowd, שכבר השקיעה בעבר בעדן-שילד.
החזון של עדן-שילד הוא לשמור על גידולים נקיים ממזיקים, מווירוסים ומחומרים כימיים. עדן-שילד מצאה, ועיגנה את הממצא במחקרים, כי הריח של "אכיליאה ריחנית", צמח הגדל בצפון הנגב, מרחיק מזיקים.
בחברה פיתחו אפליקציות שונות, באמצעותן מפזרים את הריח בפתחי חממות או בסביבה ההיקפית שלהן, ועל ידי כך מרחיקים את המזיקים מהגידולים הצומחים בתוכן.
המחקר היישומי של עדן-שילד מתבצע בפקולטה לחקלאות ברחובות, בהובלת ד"ר אסנת מלכה. לחברה פטנטים רשומים בארה"ב ובאוסטרליה, והיא מצויה בהליכי רישום סופיים של פטנטים באיחוד האירופי, בקנדה, בסין ובהודו.
"עדן-שילד מביאה פתרון חדש, חדשני ואקולוגי לשוק הגנת הצומח (integrated Pest Management)", אומר מנכ"ל החברה יותם גדות, "חדש, כי אנחנו לא הורגים את המזיק. חדשני, כי אנחנו שומרים את המזיק הרחק מהצמח. הוא לא נוגע בו ולא מעביר וירוסים. אקולוגי, כי אנחנו שומרים את המזון והסביבה נקיים מווירוסים ומחומרים כימיים.
"שוק הגנת הצומח ענק, כ-70 מיליארד דולר לשנה, אבל עד עכשיו לא הצליחו להיפטר מהמזיקים בלי להשאיר חומרים כימיים על הגידולים, שאחר כך מגיעים ישירות לשולחן שלנו. לעומת זאת, אנחנו הצלחנו ליצור 'כיפת ברזל' לצומח. והיפה בפתרון שלנו, שהוא גם משפר את כמות היבול ביותר מ-30%, וגם משפר את איכותו.
"אנחנו מאוד מרוצים מהסבב האחרון", מוסיף גדות, "במיוחד מכניסתו לחברה של קיבוץ יטבתה כשותף אסטרטגי, ומהמשך שיתוף הפעולה עם OurCrowd. אנחנו סבורים כי ההיכרות המעמיקה של יטבתה עם האתגרים של גידול האכיליאה וההבנה שלהם בכלל את עולם החקלאות,יקדמו את החברה באופן משמעותי".
דובי גולדמן, מרכז משק יטבתה, סיכם: "בחנו את עדן-שילד בזכוכית מגדלת והשתכנענו שמדובר בחברה מצוינת עם מוצר ייחודי, שיכול לחולל מהפכה בהתמודדות הבלתי פוסקת של חקלאים עם חרקים נושאי וירוסים. אנחנו מאמינים שנוכל לרתום את ההיכרות שלנו עם עולם החקלאות לצוות המעולה שקיים בחברה, ויחד נעשה דברים גדולים".